Tips voor je wintersportoutfit

Voor vele de tijd en dé vakantie van het jaar: wintersport. Als je eenmaal elk jaar op wintersport gaat weet je wat je mee moet nemen en hoe je deze voorbereiding moet ondernemen. Is dit nou je eerste keer wintersport en heb je geen idee wat je allemaal moet aanschaffen voor een wintersportoutfit? Dan is een goede voorbereiding een must. Sommige schaffen elk jaar weer een nieuwe outfit aan en weten precies wat ze moet kopen. Heb jij wat tips nodig om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw wintersport? Hier wat tips!

De functie van de kleding

Het is natuurlijk super leuk om uit te pakken met een mooie outfit, maar vergeet niet dat kleding voor je wintersport ook functioneel moet zijn. Let op het materiaal van de kleding, bijvoorbeeld sneeuwvangers in een ski-jack of broek.

Kleding in laagjes

Als je op de piste staat, kan het zonnetje opeens aardig doorkomen. Als dit gebeurd is het natuurlijk wel fijn als je even een kledingstuk makkelijk kunt uittrekken. Daarom is het belangrijk dat je je in lagen kleedt. Op warme dagen kies je bijvoorbeeld voor een dunnere tussenlaag. Als je van tevoren al weet dat het een koude dag wordt, kies je voor een dikkere tussenlaag. Zorg ervoor dat je flexibel bent en het nooit te warm of te koud hoeft te hebben. Zo voorkom je dat je ziek wordt en veel gedoe.

Water en winddicht

Op een skivakantie is het niet al te gek dat je soms valt. Het is dan natuurlijk wel fijn dat je skikleding daarop voorbereid is. Als je je aan het lagensysteem houdt, zorg er dan altijd voor dat de buitenste laag water en winddicht is. Ook is het fijn als de buitenste laag kan ademen. Er zijn speciale lijnen voor skiërs waarbij de kleding hierop is voorbereid. Deze kleding wordt steeds verder doorontwikkeld. Soms is het dus nodig om iets meer te investeren in een goede outfit.

Napapijri

De ideale tip om ervoor te zorgen dat je met de juiste looks de piste afgaat, is een Napapijri jasje. Het jasje is erg uniek en super geliefd. Er zijn allerlei verschillende kleuren waardoor je veel keuze hebt om het af te stemmen met de rest van je ski attributen. Het jasje is voorzien met een ruim voor vak waar je je telefoon veilig in kunt opbergen. Een Napapijri jas is de ideale buiten laag én daarbij: erg populair.

Anouk

Leave a comment