Gezonde fun op een surfboard

Als jij houdt van het strand en de zee en van activiteiten die je bloed sneller doen stromen, dan is surfen echt iets voor jou. Er is weinig dat ik leuker vind om te doen! En het is niet alleen fun, het is ook nog gezond. In deze blog vertel ik je over een aantal van de vele voordelen die surfen kent, en welke dingen essentieel zijn om in te slaan als je ermee wilt beginnen.

Een geweldige ervaring

De belangrijkste reden om zo snel mogelijk te beginnen met surfen is de ervaring die het biedt. Je moet in het begin even oefenen, maar die eerste keer dat je op je board kan blijven staan is onbetaalbaar. Surfen zorgt ook voor een enorme adrenaline boost. Een heel bijzonder gevoel, je glijdt gewoon over de golven. Tel daar ook nog bij op dat je in de buitenlucht bent, de zee kan ruiken en de golven kan horen. Al met al een belevenis die je gewoonweg zelf moet beleven, het is bijna niet uit te leggen.

Absolute essentials

Of je nou naar een surfkamp gaat in Frankrijk, of met je board de zee bij Scheveningen gaat trotseren, je hebt een aantal basics nodig. Natuurlijk een board, maar minstens zo belangrijk is dat je een goede wetsuit aanschaft. Een wetsuit houdt je warm wanneer je het water ingaat. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je je huid niet kapot schuurt met het surfen, en het beschermt tegen Uv-stralen. Het is belangrijk dat je de goede maat aanschaft, is de wetsuit te groot? Dan dringt het water de wetsuit binnen, waardoor je alsnog koud wordt. Wanneer je gaat surfen in een warme zee, hoeft jouw suit minder dik te zijn dan wanneer het water erg koud is. Ben je van plan om in de zomer te gaan surfen? Dan zou je een wetsuit aan kunnen schaffen die je armen en benen slechts gedeeltelijk bedekt.

Een sportief lichaam

Wanneer je gaat surfen, ben je waarschijnlijk veel langer aan het bewegen dan wanneer je even naar de sportschool gaat. Het is namelijk superleuk, en de tijd vliegt voorbij. Daarna vraagt deze sport om het gebruik van verschillende spiergroepen. Je moet jezelf op je board hijsen, wat je terugziet in je armen en je rug. Ook train je je benen en billen. Wanneer je regelmatig surft, zie je dat terug in je lichaam, dat strakker en gespierder wordt.

De bijbehorende lifestyle

Surfen is meer dan een heerlijke watersport. Er hoort een hele relaxte lifestyle bij. Soms ga je lekker even uitrusten op het strand, en kan je bijvoorbeeld andere surfers aan het werk zien. Het is ook aangetoond dat deze sport zorgt voor minder stress, en sowieso is het goed voor je gemoedstoestand om je de hele dag in de natuur te begeven. Een ander pluspunt zijn de andere surfer dudes en chicks om je heen. Gebruind door de zon en met gespierde lichamen door al het surfen. Wanneer de zon onder gaat en de surfboards weer het strand op worden gedragen, zit er misschien nóg wel een feestje in!

Schaf dus gauw een board en een wetsuit aan, en ga lekker genieten!

Anouk

Leave a comment