Tips voor je gala (mannen)

Je bent uitgenodigd voor een gala. Spannend! Dit kan van alles zijn. Je eerste school gala, een gala van je werk, etc. Gala’s staan bekend om hun strikte kledingvoorschriften, voor de vrouwen en voor de mannen. Gelukkig staat deze dresscode vast en weet je dit van tevoren en kan je je er goed op voorbereiden. De dames hebben heel veel keuze uit verschillende avondjurken. Heren worden vooral in kostuum verwacht. Hier een aantal tips en inspiratie voor jouw outfit om jouw gala compleet te maken.

De basics

Je hebt niet veel keuze want het wordt sowieso een pak binnen de formele en chique dresscode. Wel kan je de look zelf uitkiezen. Wil je een strak pak of een kostuum? Zwart komt het meeste voor, maar kleuren zoals donkerblauw en donkergroen zie je ook steeds vaker. Zelfs printjes zijn zo gek niet meer. De schoenen zullen al snel nette en gepoetste veter of lakschoenen worden en wat natuurlijk niet kan ontbreken: een corsage op de borst. Wat natuurlijk ook kan is een strik.

Het jasje en de pantalon

Wat natuurlijk wel voor de hand liggend is, is dat het jasje en de pantalon moeten matchen. Het is dan ook het beste om op pad te gaan waarbij je dit in een set koopt. Zo hoef je niet een hele zoektocht te starten naar dezelfde kleur en materiaal jas en broek. Dit kost veelte veel tijd. Het jasje staat bekend om maar één rij knopen. De pantalon is hoog waardoor het een mooie set is.

Het overhemd

Het valt me op dat er vaak erg makkelijk over gedaan wordt, terwijl het een ontzettend belangrijk onderdeel is. Het overhemd hoort spierwit te zijn. De voorkant is vaak glad en de knopen op het overhemd zijn niet te zien. Dit zou te veel afleiden van het mooie jasje.

Het vlinderstrikje

Een strik kopen is de enige must tijdens een gala. Het strikje geeft de uitstraling van een gala en valt niet te missen. Het is het enige onderdeel van een smoking waarin je een beetje je creativiteit kwijt kunt. Tijdens een strik kopen hoef je geen rekening te houden met hoe je de strik wilt dragen. Je kunt dit met elke strik op elke manier doen die jij wilt.

Met een schoolgala wat iets minder formeel is, kan je er altijd voor kiezen om een strik aan te schaffen met een opvallende kleur. Hierdoor maak je het iets feestelijker. Met een formeel gala zorg je ervoor dat de strik overeenkomt met het materiaal en de kleur van de riem om je pantalon.

Anouk

Leave a comment