Hoe organiseer je een succesvol vrijgezellenfeest?

Een familielid, een goede vriend binnen de vriendengroep of een vriendin van de oude school gaat binnenkort trouwen. Voor dat dit gebeurt moet er natuurlijk nog flink gefeest worden, op een vrijgezellenfeest. Het zijn meestal de feesten waar je de mooiste herinneringen en verhalen aan over houdt. Denk bijvoorbeeld aan kroegentochten in een speciaal pak, partyboten en nog veel meer. Het draait voornamelijk om het feesten en het alcohol dat genuttigd wordt, met als doel om te vieren dat er een bruidspaar aankomt. Maar het organiseren van een vrijgezellenfeest, hoe doe je dat nu eigenlijk?

Een kroegentocht door Amsterdam

Dit is toch wel een echte klassieker, de kroegentocht. Samen met alle vrijgezellen loop je de straten van Amsterdam door, om alle kroegen af te gaan. Samen met plezier en drankspellen gaat het helemaal los en zullen de gekste dingen gebeuren. Iets wat vroeger enorm populair was, was de bierfiets. Met een gehele vrienden- of vriendinnengroep zat je op een fiets waar je alleen bier kan nuttigen. Helaas mogen deze praktijken niet meer en zijn deze fietsen verboden in het centrum van onze hoofdstad. Maar niet getreurd, er zijn nog veel meer mogelijkheden!

Een avontuurlijk vrijgezellenfeest

Niet iedereen denkt alleen maar aan het nuttigen van alcoholische dranken, sommigen vinden hier niets aan. Denk eens aan een vrijgezellenfeest vol met actie en adrenaline. Denk bijvoorbeeld eens aan het spelen van airsoft of paintball. In teamverband is het de bedoeling om de tegenstander zoveel mogelijk af te schieten, waar uiteindelijk één team de winnaar is.

Ook is het spel te spelen in een solo-modus. Je staat er alleen voor en win je als je als laatste zal worden beschoten. Bovendien is het leuk om degene die gaat trouwen in een konijnenpak te hijsen. Hij zal de meeste blauwe plekken hebben, maar plezier, dat is gegarandeerd!

Organiseer een groot tuinfeest

Ben je van plan om aan het eind van de zomer te gaan trouwen? Het is dan natuurlijk ideaal om in het begin van de zomer de vrijgezellenfeesten te plannen. En wat is er dan leuker dan een groot tuinfeest. Regel een leuke zanger, een goede barbecue, drinken en het feest kan beginnen. In de volle zon is het feest helemaal van jullie kan men doen wat hij wilt. Een tuinfeest is ideaal voor mensen die geen actieve uitjes willen organiseren maar die vooral van gezelligheid houden. Er is wel één nadeel, de troep moet je zelf opruimen.

Veel plezier alvast op het vrijgezellenfeest!

Anouk

Leave a comment