Leuke truien voor de zomer

De lente komt eraan

Het is alweer bijna eind Februari, voor je het weet komt de lengte eraan. Het was een erg warme maand die de vogeltjes al deed fluiten. Desondanks betekent dat nog niet dat het niet nog heel koud kan worden in Maart. Wat het wel betekent is dat het tijd is voor nieuwe kleding, lentekleding. Naast het aanschaffen van T-shirts en korte broeken zullen voor de lente en zomer ook truien nodig zijn.

Truien geven warmte en zachtheid. Natuurlijk denken veel mensen dat truien in de zomer onnodig zijn omdat het toch hartstikke warm is. Heren truien zullen alleen maar tot zweten en ongemak leidden. Maar toch is het belangrijk om altijd een fijne trui bij je te hebben. Bijvoorbeeld als je een dag aan het strand hebt gezeten en het afkoelt in de avond. En natuurlijk is het weer in Nederland niet altijd betrouwbaar. Een warme zomerse dag kan plotseling omslaan in een koude regenbui. In zulke gevallen is het natuurlijk fijn om een warme trui bij je te hebben.

Warme truien in de bergen

Toch zijn er ook verschillen tussen wintertruien en zomertruien. Voor de zomer komen truien vaak in lichtere stoffen en warmere kleuren. Dit geeft de truien een zomers uiterlijk. Wanneer ik op vakantie ga pak ik altijd mijn heren truien goed in. Ook als het naar een warm tropisch land is vind ik het toch belangrijk een trui bij me te hebben voor het geval dat het weer tegenvalt. Ik weet nog heel goed toen ik jong was gingen we vaak op vakantie naar Zwitserland of Oostenrijk om in de Alpen te gaan wandelen. We konden fantastische warme dagen hebben maar ook hele koude, natte en bewolkte dagen. Omdat je in de bergen op grote hoogte wandelt is het ook vaak kouder en komt een warme trui goed van pas, ook als de zon schijnt. In de bergen gingen we vaak aan het einde van de vakantie een tweedaagse tocht doen. De toch zou dan de hele dag duren. We wandelden ongeveer acht uur naar een berghut op grote hoogte voor een overnachting en wandelden dan de volgende dag weer naar beneden.

De overnachting in de berghut was altijd erg leuk en bijzonder. Niet alleen als kind om op zulke grote hoogte te slapen was leuk maar ook konden we dan vroeg in de nacht met de verrekijker naar klimmers kijken. Het was namelijk vaak zo dat de klimmers vroeg in de ochtend vertrokken. Een nadeel was alleen dat het erg koud was in de nacht dus een warme trui kwam goed van pas. Helemaal als je je bed uit moest om naar de wc te gaan.

Anouk

Leave a comment