Letselschade advocaat Utrecht

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar het kan je gebeuren dat je bij een ongeval letsel oploopt. Naast dat dit persoonlijk ontzettend vervelend is komen er ook vaak veel randzaken bij  kijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het verhalen van je letselschade. Dat is behoorlijk specialistisch werk en het is dan ook verstandig om daar een professioneel iemand voor in te schakelen. Wanneer je op zoek bent naar een uitmuntende letselschade advocaat in Utrecht die is gespecialiseerd in letselschade, lees dan snel verder. Met de keuze voor deze letselschade advocaten ben je tevens verzekerd van kosteloze hulp. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de letselschade die u heeft opgelopen wordt verhaald op de aansprakelijke partij. Dat kan bijvoorbeeld de bestuurder van het motorvoertuig zijn waardoor je bent aangereden of wellicht uw werkgever omdat er sprake is van een bedrijfsongeval. Het traject dat gevolgd om dat de letselschade te verhalen is eenvoudig en goed te volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele situatie. Zo wordt allereerst de tegenpartij aangeschreven, daarna wordt er een schadestaat opgesteld en een gesprek gevoerd met de verzekeraar. Als laatste en belangrijkste stap wordt er voor gezorgd dat de maximale schadevergoeding wordt uitgekeerd.

Werkgeversaansprakelijkheid

Wanneer je in dienst bent bij een werkgever dan heeft deze een zorgplicht. Het is dan ook wettelijk bepaald dat er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid als je werkgever hier niet naar heeft gehandeld. Op het moment dat jij door het nalaten van de zorgplicht gewond raakt dan moet de verzekeraar de letselschade vergoeden. Om te bepalen of er echt sprake is van werkgeversaansprakelijkheid zul je moeten kijken naar een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft een werkgever het gereedschap en/of de machines waarmee er wordt gewerkt goed onderhouden of op tijd vervangen? Oftewel: zijn er wel of geen gebreken?
  • Heeft een werkgever de werknemer voldoende en op de juiste wijze instructies gegeven over het werk wat gedaan moet worden?
  • Heeft een medewerker wel de juiste skills en diploma’s voor het werk wat er gedaan dient te worden?
  • Was er tijdens het ongeval wel voldoende toezicht aanwezig?

Wanneer minstens één van deze vragen met nee wordt beantwoord dan spreek je van werkgeversaansprakelijkheid en is er recht op een schadevergoeding. Met een advocaat die gespecialiseerd is in het verhalen van letselschade ben je verzekerd van een professional die die voor je in orde maakt.

Schadevergoeding

Het uiteindelijk verkrijgen van je schadevergoeding kan in sommige gevallen erg lang duren; soms wel jaren. Er kan op dat moment gewerkt worden met voorschotten. Op die manier krijg je per afgesproken periode een deel van de schade vergoed totdat het dossier definitief is afgerond.

Anouk

Leave a comment