Whiteboard games

Steeds meer worden spelletjes digitaal gespeeld. Maar soms is het juist lekker een avond het internet af te sluiten. Bordspellen maken een come-back, er zijn zelfs speciale bordspellen cafés. Het is leuk om terug te vallen op ouderwetse middelen om een spelletje te spelen met vrienden. Voor de volgende spelletjes heb je maar twee middelen nodig, en dat is een whiteboard of krijtbord met schrijfgerei!

1. Pictionary

Om pictionairy te spelen heb je geen bordspel nodig! Laat iedereen veel woorden op kaartjes schrijven (of gebruik een random-woorden-generator). Vorm twee teams. Je moet met je team raden wat je teamgenoot op het bord tekent en daar verdien je punten mee. Je kan spelen met de regels. Speel bijvoorbeeld een variant waarbij je als team binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk kaartjes moet raden, of een variant waarbij je je tekening maar met één lijn mag maken.

2. Jeopardy

Gebaseerd op het Amerikaanse televisiespel, zet je whiteboard in voor een klassiek quizspel! Allereerst verdeel je je whiteboard in een aantal kolommen met categorieën, en rijen met punten (25-50-100 punten). Je vormt twee teams, en ieder team kiest een categorie waar ze voor willen spelen en het aantal punten. Als host van het spel vertel jij een clue in de vorm van een antwoord, waarop de teams punten verdienen door hun antwoord als oorspronkelijke vraag te formuleren.

 3. Galgje

Ieder kent dit spel, maar dit betekent niet dat het saai is! Klassiek is galgje een woord, maar je kan het spel ingewikkelder maken door te raden naar gezegdes, titels van boeken of hele zinnen!

4. Hot seat

Plaats een iemand op een stoel voor het whiteboard, met zijn rug naar het whiteboard toe. Twee mensen staan voor het whiteboard. Een van de twee schrijft hier een woord op, wat de andere moet beschrijven aan de persoon in de hot seat. Als het antwoord fout is, wissel je naar het volgende team.

6. Portret

Geen eenvoudige klus, wel hele leuke resultaten! Wederom een spel om in teams te spelen, met één tekenaar in ieder team. De tekenaar krijgt van het andere team een naam te horen, die hij of zij uit zijn hoofd op het bord moet natekenen. Dus geen voorbeeld! Als je team raadt wie jij hebt getekend, win je.   

5. Maak een kunstwerk

Natuurlijk is het ook gewoon leuk om lekker met elkaar te kliederen op het whiteboard! Maak een stad, fantasielandschap, teken elkaar, teken je huisdier of probeer met elkaar een werk van Monet na te tekenen. Met een leeg canvas voor je is alles mogelijk! En mocht het resultaat nou echt verschrikkelijk zijn? Dan veeg je het gewoon weer uit!

Anouk

Leave a comment