Warm en gezond buiten werken

Wanneer je denkt aan “fun en party”, is een lange werkdag wellicht niet het eerste dat in je op komt. Maar voor al die feestjes en dergelijke is echter wel geld nodig. Het is een beetje sneu om naar een feest te gaan zonder een drankje te kunnen kopen aan de bar! Het verdienen van geld heeft dus de voorkeur, maar het liefst op een zo comfortabel mogelijke manier. Mijn partner werkt buiten, in de bouw. Ik zal hier uitleggen wat nodig is om dergelijk werk zo comfortabel mogelijk te maken.

Een goede werkjas

Wanneer uw werk zich buiten afspeelt, en gewoon doorgaat door weer en door wind, weet je als geen ander hoe belangrijk een goede water- en winddichte werkjas is. Wanneer het weer wat warmer wordt buiten, voldoet een ongevoerde versie ook prima.  Nu denk je misschien: Ik kan toch ook gewoon een normale jas kopen ergens in een winkel? Nou, helaas niet. Deze jassen zijn negen van de tien keer namelijk niet waterdicht, en winddicht zijn ze ook eigenlijk nooit. Met een reguliere jas zal je snel ziek worden. Wanneer je telkens ziek bent kan je natuurlijk ook geen geld verdienen voor fun en party!

Koop ‘m online

Voor zo’n werkjas heren hoef je echt niet stad en land af te gaan, je kunt er gewoon een kopen via internet. Bij Bedrijfskleding online hebben ze een enorm assortiment aan werkjasssen, van bekende merken als Blaklader of Dassy. Er zijn ook reflecterende jassen, voor toppers die ook in het donker gewoon nog buiten staan. De werkjassen van Bedrijfskleding Online zijn ook lekker hooggesloten, zodat je geen koude nek krijgt, en ook geen sjaal nodig hebt.

Een gezonde levensstijl

Nu je lekker droog en warm bent in je jas, ervaar je al een stuk meer comfort tijdens het werk dan je zonder zou doen. Ik heb alleen nog een belangrijk advies! Het klinkt misschien erg vanzelfsprekend, maar het is oh zo belangrijk: hou een gezonde levensstijl aan. De collega’s van mijn partner lunchen meestal met een blikje energie en een frikandelbroodje, of iets vergelijkbaars. Dit kan dan op dat moment wel lekker zijn, en je een korte energie boost geven, op de lange termijn word je er juist heel moe van. Dergelijke voeding bevat niet de juiste voedingsstoffen voor zwaar werk, en doordat je lichaam niet krijgt wat het nodig heeft word je moe. Energiedrankjes zijn nog erger. Ze geven kort de illusie dat je veel energie hebt, maar na een uurtje of twee zak je juist helemaal in. In de bouw kan dat ook nog eens erg gevaarlijk zijn! Voed je lichaam dus goed, en met voeding dat langdurig energie afgeeft. Probeer bijvoorbeeld eens een aantal bruine boterhammen met humus, tomaat en sla. Zo word je niet alleen van buiten beschermd door de jas, ook van binnen zal je lichaam je beschermen tegen ziekte!

Anouk

Leave a comment