waarom ik vroeger werd gepest

Als klein meisje was ik helaas verplicht om orthopedische schoenen te dragen. Dit in verband met een verkromming in mijn grote teen waardoor ik dus altijd kramp kreeg bij normale schoenen aan. Als klein meisje had ik het nog niet zo door dat ik andere schoenen droeg dan mijn klasgenootjes. Als puber daarentegen vond ik het vreselijk!

 

 

Anders dan de andere pubers

Al mijn vriendinnen konden de schoenen kopen die zij wilde, ik zat vast aan de orthopedische schoenen. Na meerdere mislukte operaties aan mijn grote teen kreeg ik van de arts te horen nooit normale schoenen te kunnen dragen. Op dat moment was ik 18 jaar en ik kon niet anders dan huilen. Ik voelde mij het vreemde eendje en ik kon gewoon niet accepteren nooit normale schoenen te kunnen dragen. Orthopedische schoenen zagen eruit als oma schoenen in mijn gedachte. Daar werd ik overigens ook mee gepest. Vooral meiden vroegen of ik de schoenen van mijn oma had geleend.
Na mijn studie waren de pesterijen over en had ik voor mijzelf besloten de orthopedische schoenen maar de accepteren. Ik kon toch niet anders helaas.

 

 

De nieuwe generatie

Er verandert veel in de wereld, de meest gekke dingen worden bedacht of gemoderniseerd. Gelukkig dus ook de orthopedische schoenen. Bij het vinden van een mooi paar orthopedische schoenen sloeg mijn hart over. Ze zagen er eindelijk eens uit als normale schoenen. Schoenen die iedereen zou dragen. De binnenkant van de schoen daarentegen waren wel aangepast, niemand die dat van een afstand kon zien. Inmiddels is mijn collectie uitgebreid en kan ik mijn schoenen ook aanpassen op mijn outfit. Het enige wat ik helaas niet kan is op slippers of sandalen lopen. Slippers bieden mij te weinig ondersteuning waardoor mijn teen zo’n pijn gaat doen dat ik amper kan lopen.
Het vinden van een mooie orthopedische schoen was ten eerste instantie lastig, gelukkig kan ik ze nu gewoon gemakkelijk online bestellen. Wat mij op valt is dat steeds meer “normale” schoenenwinkels een speciale lijn voor orthopedische schoenen introduceren. Zo voel ik mij ook wat meer een normaal mens. De schoenen die ik online bestel worden snel thuisbezorgd en wanneer ze niet passen of niet lekker zitten kan ik ze gewoon terugbrengen. Dat scheelt mij weer goed zoeken naar een schoenenzaak die schoenen voor mij verkoopt. Dus, ben jij ook iemand die orthopedische schoenen moet dragen en ben jij het oma model ook zat? Kijk eens op internet, er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden!

Anouk

Leave a comment