Feest in je tuin

Het is natuurlijk de beste plek om de zomer door te brengen: je tuin. Maar om nou echt optimaal te kunnen genieten in je tuin is het wel belangrijk om te weten hoe je je tuin indeelt. En hoe zorg je er nou voor dat je optimaal kan genieten in je tuin? Er zijn een aantal dingetjes die handig zijn om te weten. Een praktische tuin is namelijk wel een must als je er nou eenmaal in investeert. Hier een aantal goede tips en trucs.

Privacy

Een beetje privacy in je tuin is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. De meest bekende oplossing om meer privacy te creëren is een schutting.  Dit kan je geheel op je eigen manier doen. Je kunt schuttingen maken van betonnen palen, grind, steen, ga zo maar door. Daarnaast is het plaatsen van bloemen en planten ook een manier. Het zorgt niet voor optimale privacy, maar wel voor feest! En een beetje groen en vrolijkheid van de bloemen en planten in je tuin is natuurlijk nooit verkeerd.

Meubilair

Wat natuurlijk niet kan missen is meubilair. Een lekkere tuin set zorgt toch wel voor optimaal genieten in je tuin. Het is aan jou hoe groot je deze tuin set wil, in welke kleur en op welke plek. Nederland kan een beetje schommelig zijn met het weer dus de kans dat het weer een warme zomer gaat worden zit er dik in. Daarom is het handig om rekening te houden met dat je niet altijd in de volle zon wilt zitten. Een tuin set is over het algemeen best zwaar en het is ook niet de bedoeling dat je daar steeds mee gaat schuiven. Hou dus rekening met de plek dat je soms ook de schaduw nog kunt opzoeken. De zon is natuurlijk heerlijk, maar soms even rusten in de schaduw moet ook wel eens kunnen.

Overkappingen

Het is natuurlijk heerlijk in de zomer om in de tuin te zitten, maar we hebben in de winter en de lente ook lekkere dagen. Wel kan het in deze seizoenen nog wel een regenen of flink waaien. Het aanschaffen van een overkapping is dus ideaal. Het overwegen van overkappingen is dus nog niet zo’n slecht idee. Met een prieel, veranda of paviljoen heb je een heerlijk overdekt plekje. Ongeacht het weer kan je genieten in je tuin! Bovendien zijn overkappingen zeer geschikt om een leuk tuinfeest te geven. Zo weet je zeker dat het feest een succes wordt en hoef je je nergens zorgen om te maken.

Anouk

Leave a comment