Een sfeervol huis met een laminaatvloer

De sfeer van een ruimte komt tot uiting in heel veel verschillende stukjes inrichting. Waar details als schilderijen en bloemen of een stuk moderne kunst vaak net dat beetje extra geven, is de basis van de ruimte het belangrijkste als het gaat om het creƫren van een bepaalde uitstraling. Wat daarmee bedoelt wordt is de keuze van materialen op de muur en op de vloer. Hoewel op het eerste gezicht de muur meer invloed lijkt te hebben is niets minder waar. Waar de keuzes beperkt lijken tot tapijt, tegels of een houten vloer, zijn er toch nog verbazend veel mogelijkheden in alleen al de laatste categorie.

Uit hetzelfde hout gesneden

Hout heeft een bepaald karakter waar veel materialen niet aan kunnen tippen. Het heeft iets over zich dat rust en schoonheid uitstraalt, maar tegelijkertijd krachtig en robuust over komt. Het enige nadeel is dat hout prijzig is, plus dat we onze bomen nodig hebben in niet omgekapte variant. Niet getreurd, om deze problemen te kunnen voorkomen is laminaat bedacht. Het ziet er zo uit dat het niet van echt te onderscheiden is, met alleen maar extra voordelen. Laminaat is opgebouwd uit plaatmateriaal, met een kunststof toplaag. Dit zorgt er logischerwijs voor dat beschadigingen veel minder snel optreden en minder zichtbaar zijn als ze toch optreden. Om ervoor te zorgen dat de vloer er zo realistisch mogelijk uit ziet, is er laminaat te koop waarvan de toplaag is ingekerfd overeenkomstig met de print van het materiaal eronder.

Op eigen houtje

Zoals genoemd zijn er veel pluspunten te bedenken als het gaat om deze vloerkeuze. Allereerst verkeerd deze in een heel ander type prijsklasse, wat het voor veel mensen betaalbaar maakt om voor een houten look te kiezen. Daarbij komt dat de vloer makkelijker te leggen is en dus ook beter te vervangen is mocht dat nodig zijn. Ook kan de vloer met gemak een mensenleven lang mee, net als de ‘echte’ variant. Al met al lijken dit redenen genoeg om een laminaat vloer tenminste te overwegen. Maar er is meer, dankzij de kunststof toplaag is de vloer veel onderhoudsvriendelijker en kunnen er praktisch geen zichtbare vlekken achterblijven, wat bij hout vaak een probleem vormt. Als dit toch zou gebeuren, is er nog geen man overboord als er een plank vervangen moet worden, dankzij de onderhoudsvriendelijkheid is dit zo gebeurd. Omdat de prijs aanzienlijk lager is, fungeert deze vloer ook nog eens als goede optie voor diegenen, die van afwisseling houden. Als dat geen goede keuze is!

Anouk

Leave a comment