Baas in eigen bedrijf

Voor vrouwen is er een hoop veranderd in de afgelopen 50 jaar. En nog zijn er veranderingen gaande. We zitten immers in de derde feministische golf. Ook op het gebied van werk verandert er een hoop. Het wordt steeds minder zeldzaam om een vrouw in een leidende positie te zien op de werkvloer. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. Er zijn namelijk nog steeds vrouwen die minder betaald krijgen voor hun werk dan hun mannelijke collega in dezelfde positie. Dus we gaan nog even door met strijden voor gelijkheid. Ondertussen wordt het ook steeds populairder om een eigen zaak te beginnen. Als vrouw is dit ideaal wanneer je niet onder een baas wilt werken en zeker wilt zijn van leuk werk en een goede positie waarin iedereen eerlijk betaald krijgt.

Maak van je hobby je werk

Wanneer je een eigen bedrijf begint, moet je je natuurlijk bedenken wat voor bedrijf dat dan wordt. Het geluk hiermee is dat dat alles mag zijn. Voor het één en ander is een diploma wel heel handig maar alles kan, van een eigen advocatenkantoor tot kapsalon. Jij hebt het voor het zeggen. Dat maakt werken nog leuk ook. Omdat er een moeten aan werken zit, zal de lol niet zo groot zijn als wanneer je je hobby af en toe thuis beoefent zonder enige druk. Maar de voldoening zal altijd groter zijn wanneer je iets doet wat je leuk vindt.

Buitens of binnenshuis?

Afhankelijk van wat je kiest, zul je moeten gaan kijken naar een locatie. Als je als fulltime blogger wilt gaan werken, kan dat vanuit huis. Voor een kapsalon zul je een ruimte moeten regelen waar een kappersstoel in kan staan. En voor een advocatenkantoor wil je ruimte hebben voor andere werknemers om te werken en eventueel een goede vergaderlocatie nodig en een ruimte om cliënten in te ontvangen voor gesprekken. Maar ook hier heb jij het voor het zeggen, dus kies waar jij je het beste bij voelt.

Groei, groei, groei

Zoals geldt voor iedere baan of opleiding, je zit er niet aan vast. Met een eigen bedrijf doe je een hoop ervaring op. Zowel in het desbetreffende werkveld als in de leidende rol. Wanneer je misschien besluit om toch weer bij een bedrijf te gaan werken, kan je laten zien dat je heel wat in je mars hebt. Dat valt voor niemand te ontkennen! Zo kan je doorgroeien binnen je eigen bedrijf maar ook daarbuiten op de markt.

Anouk

Leave a comment