Alles over wietzaadjes

We horen tegenwoordig steeds vaker verhalen over producten die wiet bevatten. Wiet zaden zijn er vandaag de dag in allerlei verschillende soorten waardoor je goed moet opletten wat voor soort je koopt. Iedereen heeft een eigen reden om wietzaadjes aan te schaffen en daarom is het goed om te weten waar alles voor dient. Er is een verschil in de groeiomstandigheden die belangrijk zijn voor het groeiproces als je kiest om dus een plantje te laten groeien. De eigenschappen verschillen per wietsoort altijd en daarom moet je voorzichtig zijn met zomaar wiet zaden aan te schaffen. Wil jij meer weten over wietzaadjes, waar het voor dient en wat de voordelen hiervan kunnen zijn? Lees dan zeker verder.

Verschillende soorten

Wietzaadjes zijn er in vele varianten. Als je een keuze wilt maken moet je eerst bij jezelf nagaan of het voor de binnen of de buitenkweek is. Zo heb je wietzaadjes die uit zichzelf bloeien. Dit is natuurlijk de meest gemakkelijke variant omdat deze niet afhankelijk zijn bij een verkorte lichtcyclus wat je wel bij binnen kweek hebt. De indica zijn een goed voorbeeld van een bekende plant. Deze staat vooral bekend bij het helpen van slapeloosheid, chronische spierpijn, spierkramp, artritus, reuma, ontstekingen, angst en andere gerelateerde diagnoses.

Wel willen we je altijd mee geven dat je niet uit jezelf de zoektocht moet starten naar wietzaadjes. Als je dit soort klachten ervaart is het altijd goed om eerst naar je dokter te gaan en advies te vragen. Er zijn namelijk nog ontzettend veel andere mogelijkheden om je bij deze klachten te helpen en wietzaadjes hoeft daar niet altijd de oplossing voor te zijn.

Voordelen

Wiet zaden zijn natuurlijk de basis van elke wietkweek. Dat wietplanten worden gekweekt van uw zaden is nogal vanzelfsprekend. Het kopen van de zaden kan je zonder stress doen, aangezien dit legaal is. Dit is natuurlijk niet het geval met wietstekken en daar moet je zeker rekening mee houden! Het is dus ook zeker niet de bedoeling om van je zaadjes hele planten te kweken. Wel kan je zo je eigen voorraad kweken om ervoor te zorgen dat je het kan blijven gebruiken, wat vaak nodig is als je het voor een bepaalde klacht doet. Ook ben je hierdoor niet afhankelijk van anderen en heb je het zelf in de hand.

Als je dit interessant vond om te lezen en je ervoor open staat om het zelf te proberen, doe zeker nog verder research en bespreek het met je dokter. Wie weet werkt het voor jou heel goed, of niet. Daar kom je natuurlijk maar op één manier achter!

Anouk

Leave a comment